Zorg & Aandacht

kind

Zorg & Aandacht

Passende zorg

OBS De Speurneus biedt Passend Onderwijs en passende zorg aan alle leerlingen die binnen ons schoolondersteuningsprofiel passen. Wanneer we over leerlingenzorg spreken, doelen we op de zorg voor álle leerlingen. Daarbij denken we meer in afstemming dan in hulpverlening.

Interne begeleiders en leerkrachten zijn verantwoordelijk voor deze ondersteuning, die met de beschikbare middelen en passende zorg zo lang als mogelijk op school wordt gegeven.

De basisondersteuning op onze school staat omschreven in ons School Ondersteuningsprofiel (SOP). Vanuit dit document zijn de ontwikkelingslijnen en ankerpunten met elkaar verbonden.

Passend onderwijs

We willen een school zijn die haar leerlingen ondersteunt om alles uit hun mogelijkheden te halen. Dit doen we onder andere met een eigentijds aanbod en dito aanpak. We bieden het leeraanbod, de instructie en werkvormen afgestemd op elkaar aan en zorgen zo voor passend onderwijs. Hierbij houden we er rekening mee, dat de leeropbrengsten aansluiten bij het ontwikkelingsniveau en -potentieel van het lerende kind. 

OBS De Speurneus werkt opbrengst- en handelingsgericht. Dit betekent dat wij op groeps- en schoolniveau meerdere keren per jaar evaluaties plannen. Tijdens deze momenten maken we onze opbrengsten zichtbaar en worden de groepsplannen aangepast. Zo krijgt het kind binnen de groep het onderwijs dat aansluit op het ontwikkel- en leerniveau. De leerwinst is de inspanning die wordt verricht tussen twee toets momenten, om de groei in de ontwikkeling van het kind te bevorderen. Zo betrekken we de kinderen meer bij hun eigen leerproces en -doelen

Klaar voor jouw volgende stap?

Kom bij ons werken! Bekijk alle vacatures van de verschillende regio’s op www.werkenbijmovare.nl

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak. Details